به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، داروی روزیگلیتازون، اولین بار در سال ۱۹۹۹ در آمریکا برای درمان دیابت نوع۲ تولید شد. اما مصرف این دارو در اروپا، به دلیل اینکه روی قلب از خود عوارض جانبی به جای میگذاشت، به صورت تعلیق درآمد.
در سال ۲۰۰۶، محققان در مورد عوارض آن روی قلب هشدار دادند و آنها یک سال بعد به دنبال بررسیهای فراتحلیلی دریافتند که این دارو افراد را ۴۳ برابر بیشتر در معرض سکتههای قلبی قرار میدهد. در نهایت، اروپا این دارو را در سال ۲۰۱۰، از بازار داروهای خود خارج کرد. اما به دلیل نتایج متناقض تحقیقها، روزیگلیتازون هنوز در آمریکا و کشورهای دیگر غیراروپایی استفاده میشود.
اخیرا محققان دانشگاه ییل، بیش از ۱۳۰ آزمایش بالینی را که در مجموعه آن آزمایشها، ۴۸هزار بیمار بزرگسال شرکت داشتند، بررسی کردند. آنها به تمام اطلاعات مربوط به تک تک بیش از ۲۱هزار نفر دسترسی داشتند.
در این بررسیها به تعدادی از افراد بهطور تصادفی، حداقل به مدت ۲۴ هفته، داروی روزیگلیتازون و به گروه کنترل دارونما داده شده بود. سپس محققان نتایج این بررسیها را در مورد سکته قلبی حاد، نارسایی قلبی، مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی یا بیماریهای دیگر قلبی تمام ۲۱هزار نفر، مطالعه کردند.
این بررسیها نشان داد، افرادی که داروی روزیگلیتازون مصرف کرده بودند، ۳۳ درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مانند سکته، نارسایی قلبی، مرگهای ناشی از بیماریهای قلب و عروق و دیگر مشکلات قلبی قرار داشتند.
این محققان به این نتیجه رسیدند که این داروی درمانکننده دیابت نوع۲، موجب ابتلای فرد به بیماریهای قلبی، بهویژه سکته میشود.
به گزارش گروه سلامت طبنا، محققان دانشگاه ییل میگویند، بررسیهای آنها نشان میدهد که باید یکبار دیگر در مورد مصرف داروی روزیگلیتازون تجدیدنظر و آن را از بازار داروهای درمانی خارج کرد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما